Mi a jobb: webáruház készítés vagy webáruház bérlés?

Akik webáruház készítésre adják a fejüket, bizonyára már elgondolkodtak azon, hogy vajon nem éri-e meg jobban inkább bérelni a webáruházat. Anyagilag mindenképp kevesebb beruházást igényel, de nem biztos, hogy jobb és jövedelmezőbb lesz, mint a webáruház készítés. Webáruház bérlés esetén egy teljesen kész rendszert használhat a tulajdonos, szoftver telepítése nélkül. A szoftver a szolgáltató tárhelyéről fut, ezért a webáruház tulajdonosnak nem kell külön tárhelyet bérelnie, arra költenie, de annak forrásához nem férhet hozzá. Gyors és egyszerű, nincs más dolga a webáruház elkészítőjének, mint kiválogatni a beállítási lehetőségek közül a számára tetszetőseket, és feltölteni a termékeket. Nem bonyolult, de nem is igényes.

A komoly versenyképes webáruházak más rendszerekre épülnek, ilyenek például az Opencart és a WooCommerce webáruházak. Ezek ingyen letölthető webáruház szoftverek, amikben iszonyú sok lehetőség rejlik és már nem olyan egyszerűek, mint az említett bérelhető webáruházak. Itt nem egy részleteiben kész felületet kapunk, hanem egy alakítható alapot.

 

Ha komolyabb webáruházat szeretne, akkor a  webáruház készítés  komoly munkát igényel, ahol egy szakember olyan webáruházat készít, ami megfelel a keresőmarketing elvárásainak, a számunkra legjobb lehetőségeket aknázza ki és egy hosszútávon fenntartható, fejleszthető, versenyképes végeredményt hoz létre. Az internet nagyon gyorsan fejlődik ezért is kell a szakember segítsége, aki tisztában van az aktualitásokkal, melyekkel legyőzheti versenytársait. Ha a webáruháztól profitot remélünk, akkor a webáruház készítés ráfordítást igényel, amit később fog meghálálni, mert minél profibb a webáruház, annál hamarabb kezd el valós és értékelhető profitot termelni.