Keresztlézer

KeresztlézerKeresztlézer

A MűszerGuru.hu weboldalunkon számos olyan építőipari lézerszintező közül válogathat, melyet kifejezetten beltéri használatra javaslunk. A beltéri szintezőlézerek elsősorban lézervonalat vetítenek ki.

A vonallézerek előnye, hogy a kivetített lézervonal szemmel jobban látható, ezért beltéren a használatához nem szükséges kiegészítő jelfogó. Egy ipari lézeres készülék hatótávolsága 10 méter jellemzően tudja. Azaz a lézervonal 10 méterig jól látható szemmel. Létezik olyan vonallézer is, melynek a lézerfénye zöld színű, azt akár 20-25 méterig is jól lehet látni.

A vonallézerek között több típus is megtalálható. A leggyakrabban használt modell mely egy vízszintes és egy függőleges lézervonal kivetítésére képes. Kisebb típusok csak egyszerre, ipari eszközök esetén pedig állítható, hogy melyik lézervonal legyen látható. Ezek tovább fejlesztett változata, amikor kettő lézerpont kivetítésére is képes az eszközt, ezt leginkább a függőzéshez használatos.

A komolyabb és nagyobb keresztvonallézerek már nem csak egy függőleges kijelölésére, hanem két vagy akár négy irányú függőleges kijelölésére is képes. Ezek a függőleges lézervonalak egymáshoz képest mindig derékszöget zárnak be.

Ha keresztlézert keres, akkor látogasson el a MűszerGuru.hu weboldalunkra és nézze meg az ipari keresztlézer kínálatunkat.