A kábítószer-kereskedelem bárki számára érthető magyarázata

Bűncselekmény elkövetésével vádolják? A kábítószer-kereskedelem a társadalomra való veszélyessége miatt a hatóságok által az egyik legkomolyabban üldözött tevékenységek közé tartozik. Sőt, nem csak üldözött, hanem szigorúan is büntetett, hiszen akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Ha ez a vád Ön, vagy valamely hozzátartozója ellen, akkor ne habozzon ügyvédi segítséget kérni, még az első vallomástétel előtt. Ezzel rengeteg javíthat a későbbi védekezésnek az esélyein.

Természetesen a vád fogalmával is tisztában kell lenni. Ha Önnek ismeretlenek a jogi fogalmak, a törvényi meghatározások, akkor a Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján erről is tájékozódhat. Itt nem csak a kábítószer-kereskedelem Btk szerinti leírását találja meg, hanem a jogszabály tételes – bárki számára érthető magyarázatát is. A büntetőügyek során miért lényeges, hogy ügyvédi segítséggel védekezzen?

A vád, és a rendelkezésre álló bizonyítékok ismeretében könnyebb megtervezni védekezésének a lépéseit egy büntetőügyvéd segítségével, hiszen a kábítószer-kereskedelemnek léteznek különböző minősített esetei, ahol a büntetési tételek között is jelentős a különbség. Nem mindegy, hogy a vád, az ítélet rendszeresen ismétlődő, anyagi haszonszerzés céljából folytatott tevékenységre vonatkozik, vagy egy enyhébb megítélést állapít meg a hatóság. Ne habozzon segítséget kérni akkor sem, ha a vád szerint csekély mennyiség birtoklásával vádolják.

A Vidákovics Iroda weboldalán olvashat arról is, hogy mi a különbség a birtoklás, az átadás vagy az értékesítés között. Amennyiben konkrét eset miatt tájékozódik, kérdéseit felteheti az iroda honlapján.